D7K6036

Ferraty v Čechách

Ferraty v Čechách a neb jak se praví těžko na cvičišti lehko na bojišti.

Jak ten náš praotec Čech bloumal krajinou a po zralé úvaze mléka a strdí to zapíchnul na Řípu aby nám zajistil potravu, mírné klima a dobré bydlo nemyslivše na  potomky, ne ty co sedí u telky a požívají povětšině smažené nebo destilované produkty z Vysočiny jako třeba náš pan president, ale na nás , kteří občas chtějí na vzduchu si provětrat faldy. Musíme se prostě spokojit s tím co máme, sem tam nějakou tu vyvřelinu, nějakou tu větší hromadu hlíny a šutrů a  tam potrénovat abychom až se vypravíme za humna, nejblíže do Rakous,  byli zdatní a šikovní…….

Pastyrska stena 2014-1

Zastávka s lavičkou

Třeba  šplhání  po “ hromosvodu “ ( discipínu ne moc starou ) nebo jak se říká  zajištěnou cestu si můžeme potrénovat v Děčíně nad řekou na hroudě zvané Pastýřská stěna. Pan Bělina nám tam nachystal spoustu zábavy v různé obtížnosti . Tak když je chuť, lépe ve všední den, protože o slunném víkendu je to masakr, sednout do auta dojet do Děčína, zaparkovat u řeky a hurá na ferratu. O co menší skalka o to více cest . Nahoře za odměnu ve vyhlídkové restauraci na Vás čeká šnítek dobrého českého pivka ( což vás v rakousích většinou nepotká).

No jestli se Vám líbilo tak podobná taškařice na ještě menším kopci a blíže ku Praze čeká ve Slaném.Slánská hora via ferrata Tam se letos rozhodli, že nám ještě trochu přilepší a na jaře 2017 nám Slánskou horu omotali drátem dokola. Tak obléknout sedáky, ferratové sety, rukavice a hurá na to. No, že toho ještě nemáte dost ? Tak další víkend za pěkného počasí směr Semily na zajištěnou cestu zvanou Vodní brána.Vodní brána (via-ferrata) Hezká cesta umístěná na břehu řeky v malebné krajině, což by nikdo po příjezdové cestě starými paneláky a omšelými garážemi nečekal.

Na závěr asi jen toto , na malých kouskách skály se snažili autoři vytvořit obtížnosti od nejlehčí až po  náročnější v rámci možností na potrénování a jednodenní výlet dobré i když začátečníky mohou některé pasáže spíše odradit než naladit.

 

 

Fotoalbum

Vodní brána (via-ferrata)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..