TotesGebirge 04 2018 Petrs

Lehký skialp začátkem dubna v Totes gebirge

TotesGebirge 04/2018 (Petrs)Původní plán pro víkendovou akci nedaleko hranic bylo pochodit okolo Wurzeralm pod Warscheneckem: v pátek po práci dojet na parkoviště u pozemní lanovky, večer nahoru po sjezdovce, ubytovat se na Lizerhaus a další dva dny s využitím získaného převýšení 750 m navštívit okolní vrcholy. Ale změnu si vynutilo plánované ukončení provozu lanovek a zavření ubytovacích kapacit po Velikonocích. Tak snaha během dvou dnů volna strávit tři dny na lyžích vzala za své. Ubytovali jsme se tedy dole v nedalekém penzionu ve Windischgarsten a každé ráno dojížděli pod kopec.

TotesGebirge 04/2018 (Petrs)V sobotu jsme udělali klasickou dvojkovou cestu na Stubwieswipfe a na zpáteční cestě po občerstvení v hodpůdce u konečné pozemní lanovky jsme si ještě vyšlápli na nedaleký Schwarzeck a sjeli po sjezdovkách na parkoviště.

TotesGebirge 04/2018 (Petrs)V neděli ráno jsme popojeli koudek dále za vrchol Pyhrnpassu a začali trojovou cestu, ale počítali jsme, že si trasu upravíme podle sil a času. Cesta vedla nejdřív po loukách údolím Pyhrnbachu, pak jsme trasu opustili a došli na červenou sjezdovku  a po ní na konečnou sedačky pod Warscheneckem. Dolů po krásně upravené  červené a černé sjezdovce na Wurzeralm, opět hospůdka a po krátkém výstupu na Gscheidreidel dolů modrou sjezdovkou do půlky kopce a pak po loukách k autu.

Takže jako průzkum oblasti to bylo dobré ale příště je třeba přijet dříve, využít ubytování nahoře a podívat se snáze do vyšších poloh.

This Post Has One Comment

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..